sobota 27. septembra 2014

Exkurzia v Košiciach

V stredu, 24. 9. sme opäť cestovali. Vybrali sme sa do Košíc na exkurziu na pracovisko Barborkinej mamky - pani Kalaninovej. Boli sme dohodnutí na 12. hodinu, tak sme využili čas a navštívili sme aj interaktívnu výstavu Prvé mesto povolaní v Auparku. Boli sme nadšení, výstava pozostávala z miestností, z ktorých každá predstavovala jedno povolanie. V každej nás teta sprievodkyňa poinformovala o danom povolaní a boli tu pre nás pripravené aj hry. Veľmi nás zaujalo povolanie predavačka - kde sme si mohli vyskúšať, ako sa pracuje s pokladňou. Pútavé bolo stavanie strechy, alebo výroba elektriny pomocou bicykla...to všetko a mnoho iných hier nás zamestnali natoľko, že sme pozabudli na čas... :-)
Cez historickú časť mesta sme sa dostali do cieľa našej exkurzie - Východoslovenských tlačiarní. Privítala nás tu pani Kalaninová, ktorá tu pracuje v redakcii časopisu Korzár. Po úvodnom privítaní a občerstvení sme si prezreli miestnosti všetkých dôležitých ľudí, ktorí sa podieľajú na príprave tlače novín. Zaujali nás grafici - bolo super vidieť, ako v počítači ukladajú obrázky a texty, ktoré boli na druhý deň v novinách....Dôležitá je však práca všetkých, každý je pri ich výrobe a distribúcii dôležitý.
Po oboznámení sa s prípravou novín nás čakalo prekvapenie - stôl plný darčekov! A tiež výborný obed. To však nebolo všetko - čakala nás ešte prehliadka tlačiarne. Obzreli sme si stroje, videli sme materiál, ktorý sa používa pri výrobe novín, no a aj samotnú tlač novín. Boli sme nadšení - ešte raz ďakujeme Barborkinej mamke za zorganizovanie tejto pre nás cennej a poučnej exkurzie a aj ujom a tetám z redakcie, že nám venovali svoj čas.

Výstava:

https://plus.google.com/u/0/photos/109672290883329858876/albums/6063681010781008497?sort=1





Východoslovenské tlačiarne:







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára