pondelok 25. novembra 2013

Česko – slovenský maratón 2013...



Téma tohtoročného česko-slovenského maratónu bola : „Miesto, kde sa nám bude žiť lepšie". Táto téma  vychádza z Európskeho roka občanov 2013. Hlavným cieľom maratónu bolo zamyslieť sa nad miestami v našich mestách, ktoré by sme chceli zmeniť k lepšiemu. S tým nám mohli pomôcť aj kúzelní panáčikovia Žltý a Modrý z loga programu eTwinning, ktorí majú magickú moc a mohli spoločne s nami pretvoriť - "uzdraviť" boľavé miesta našich miest.
Účastníci maratónu všetko zachytávali pomocou najrôznejších technológií a výstupom z tohto „čarovania“ je tento spoločný web, na ktorom sú pripravené tzv.padlety, do ktorých každý tím sám vložil svoje výstupy:
Aj my sme sa s našou pani učiteľkou zapojili do tejto aktivity. Zrealizovali sme ju v piatok. Hneď ráno sa sme sa vybrali hľadať miesta v našom meste, ktoré sa nám nepáčia a chceli by sme ich zmeniť. Sprevádzal nás aj modrý a žltý panáčik. Tí nám naozaj pomohli „prečarovať“ miesta , ktoré sa nám nepáčili na také, aké by sme chceli mať. Ale napriek tomu si myslíme, že naše mesto je naozaj pekné. Ale asi by mal modrý a žltý panáčik „prečarovať“ správanie niektorých ľudí, ktorí naše pekné mesto takto ničia. Pozrite sa na výsledok nášho „čarovania“:


Video:



Práce, ktoré sme po „pátraní“ nakreslili na hodine informatickej výchovy:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára